Через менші частоти прокачаних ядер 3D-шка програє по дуже рідкісним подіям – від 19% червоному брату до 30% – синьому візаві. На таких високих показниках частоти кадрів це взагалі не помітно оку, проте факт лишається фактом. А ще Х3D бере трішки меншу частоту оперативної пам’яті і коштує десь на 30-35% більше за конкурентів. Натомість Intel деколи і на 17% випереджав героя огляду, проте у підсумку все ж зрівнявся з Ryzen Х3D. Пристрій розрахований справно працювати як на сучасних материнських платах, так і застарілих. Це заслуговує на особливу увагу, оскільки дозволяє заощадити чимало грошей. Частота кадрів чіпа нічим не поступається дорожчим процесорам.

процесор для ігор

Перш ніж переходити до тестів, давайте дізнаємось, чому обираючи серед двох процесорів Ryzen Х геймерам варто придивитись до того що з приставкою 3D. Завдяки спеціальній технології процесор можна розігнати до 5000. Металовмісні термопасти – прикладами цього типу часто є пасти на основі срібла та міді. Варто зазначити, що наявні у продажу пасти з рідкими металами значно покращують теплопровідність, але не можуть використовуватися в системах охолодження з алюмінієвими радіаторами.

У випадку з процесорами Intel ми говоримо про Hyper-Threading . Створені таким чином додаткові потоки, однак, менш ефективні, ніж фізичні ядра. В результаті, наприклад, 4-ядерний і 8-потоковий процесор може бути менш ефективним, ніж 6-ядерний і 6-потоковий чіп, але це залежить від того, для чого він використовується. В якому б дозволі екрану ви не грали, цей процесор впорається з ним, і ваша відеокарта зможе розкритися на максимум.

Характеристики ігрового процесора

З іншого боку, в старих іграх з низьким навантаженням на компонент вона може трохи перевищувати значення, характерні для режиму IDLE (відпочинку). В іншому випадку для постійного моніторингу температури в операційній системі Windows дуже добре працюють безкоштовні програми. Йдеться, наприклад, про AMD Ryzen Master і Intel Extreme Tuning Utility, які також використовуються для розгону процесора (так званого оверклокінгу). Описані вище лінійки процесорів – це далеко не все, що можна знайти в портфоліо Intel. Існують також такі серії, як Intel Xeon, Intel Itanium та Intel Quark.

Який процесор та відеокарта краще для ігор?

Середняк i5 у багатьох іграх значною мірою обходить молодшого родича. PUBG використовує 8-15 потоків і далеко не рівномірно, http://crystalvillagegoa.com/page-27/ але при цьому геймплей дуже приємний. На максималках середня швидкість тримається позначки 152 кадру в секунду.

Зеленський розповів, що сьогодні Україна відстоюватиме на саміті НАТО (відео)

Стали доступнішими, забравши останній козир у конкурента. До того ж, на цьому ЦП є інтегрований графічний прискорювач. Так, це досить слабкий чіп UHD 630, але можна збирати з прицілом під покупку дискретної відеокарти в майбутньому. Перевагою AMD Athlon G є низька вартість материнських плат і чудова графіка Vega 3. Комбінація H610 + Celeron G6900 або H410/H510 + Pentium G6400 обійдеться трохи дорожче. Схожі конфігурації розглядали у ПК місяця за жовтень. Благо, зараз ця технологія підтримується пристроями і від Intel, і від AMD.