Πρόκειται για αύξηση σε 42 περιπτώσεις από την προηγούμενη ημέρα.

Το πάρκο είναι ακόμα ανοιχτό, αν και περιορισμένο

Παρά τις εκτεταμένες εκκλήσεις για κλείσιμο του Εθνικού Πάρκου Grand Canyon για να ελαχιστοποιηθεί η εξάπλωση του νέου ιού, το πάρκο εξακολουθεί να είναι ανοιχτό, αν και με περιορισμένες υπηρεσίες.

Σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Grand Canyon κάθε χρόνο, αλλά μόνο περίπου 2.500 άνθρωποι ζουν στο ή κοντά στο South Rim, είτε στο Grand Canyon Village μέσα στο πάρκο είτε στα γειτονικά Tusayan και Valle αρκετά μίλια έξω από το πάρκο.

Ωστόσο, η διαταγή επιτρέπει "περπάτημα, πεζοπορία, τρέξιμο, ποδηλασία ή γκολφ", εάν χρειάζεται "χρησιμοποιούνται πρακτικές φυσικής απόστασης". Θα τεθεί σε ισχύ με το κλείσιμο των εργασιών την Τρίτη και θα ισχύει τουλάχιστον έως τις 30 Απριλίου.

Προσεγγίστε την συντάκτρια έκτακτων ειδήσεων Kaila White στο [email protected] .

Από το πρωί της Τετάρτης, η κομητεία Maricopa κατέγραψε 37 θανάτους που σχετίζονται με τον COVID-19. Η κομητεία Pima είχε 15 γνωστούς θανάτους και το Coconino είχε 14, σύμφωνα με τις αντίστοιχες ιστοσελίδες της κομητείας. Η κομητεία Pinal ανακοίνωσε την Τετάρτη δύο θανάτους ανδρών ηλικίας 70 και 80 ετών με υποκείμενα προβλήματα υγείας. Η κομητεία Navajo και η κομητεία Mohave ανέφεραν από έναν θάνατο, και οι δύο άνθρωποι ηλικίας 60 ετών με υποκείμενες παθήσεις.

Το Τμήμα Υγείας της κομητείας Maricopa παρείχε πιο λεπτομερείς πληροφορίες για τα κρούσματά του. Η βάση δεδομένων της πολιτείας δείχνει ότι η κομητεία έχει 1.559 κρούσματα, ενώ ο ιστότοπος της κομητείας αναφέρει ότι έχει 1.556 επιβεβαιωμένα από το πρωί της Τετάρτης. Από τα 1.556 κρούσματα, οι αριθμοί των νομών δείχνουν:

Στον επίσημο ιστότοπο της Hondrostrong , είμαστε ο συνεργάτης σας στην προώθηση μιας πιο υγιεινής, χωρίς πόνο ζωή.

  • Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 62 από Τρίτη έως Τετάρτη.
  • Τα κρούσματα είναι 51% άνδρες και 49% γυναίκες.
  • 87 κρούσματα και 15 θάνατοι έχουν συνδεθεί με εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας. Πρόκειται για αύξηση σε 10 κρούσματα και δύο θανάτους από την Τρίτη.
  • Τριάντα οκτώ άτομα κάτω των 19 ετών βρέθηκαν θετικά.
  • Τα άτομα ηλικίας 20 έως 44 ετών αποτελούν το 39% των θετικών περιπτώσεων, ακολουθούμενα από άτομα 45-64 ετών με 36% και άτομα άνω των 65 ετών με 23%.
  • Το 20% ή 318 περιπτώσεις, έχουν νοσηλευτεί. Αυτό είναι 30 περισσότερα από την Τρίτη.
  • Το 7%, ή 103 περιπτώσεις, νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Αυτό είναι εννέα περισσότερο από την Τρίτη. Οι αριθμοί νοσηλείας και ΜΕΘ περιλαμβάνουν κάθε περιστατικό που ήταν στο νοσοκομείο ή στη ΜΕΘ οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ασθένειάς τους, λέει ο νομός.
  • Η πιθανότητα νοσηλείας ή νοσηλείας στη ΜΕΘ αυξάνεται με την ηλικία. Από τις ηλικίες 20-44, οι 59 νοσηλεύτηκαν και οι 15 στη ΜΕΘ. Για άτομα ηλικίας 45-64 ετών, 113 νοσηλεύτηκαν και 39 στη ΜΕΘ. Από τους άνω των 65 ετών, 145 νοσηλεύτηκαν και 49 στη ΜΕΘ.
  • Τριάντα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Maricopa. Από αυτούς, οι οκτώ ήταν ηλικίας 45-64 ετών και οι 29 ήταν άνω των 65 ετών.

Αυξάνονται τα κρούσματα σε άλλες κομητείες

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πολιτείας της Τετάρτης, η κομητεία Pima είχε 464 εντοπισμένα κρούσματα. Η κομητεία Ναβάχο είχε 240 κρούσματα, ενώ η Κοκονίνο είχε 186. Η κομητεία Πινάλ είχε 124, η κομητεία Γιαβαπάι είχε 58, η κομητεία Απάτσι είχε 34 και η κομητεία Γιούμα είχε 14. Αξιωματούχοι στην κομητεία Γιούμα, ωστόσο, ανέφεραν τα κρούσματά της στις 16 το απόγευμα της Τρίτης.

Όλες οι κομητείες πλην των Κότσι, Λα Παζ, Γκίλα, Γκράχαμ και Γκρίνλι είδαν αύξηση στις περιπτώσεις τους από την Τρίτη.

Η Δημοκρατία της Αριζόνα επικοινώνησε με τις 15 κομητείες για αριθμούς νοσηλείας, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι μόνο ηλεκτρονικά για την κομητεία Maricopa. Η κομητεία Yuma δεν θα παράσχει τις πληροφορίες και η κομητεία Navajo και η κομητεία Apache λένε ότι δεν έχουν τις πληροφορίες. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν όλες τις περιπτώσεις που έχουν νοσηλευτεί ποτέ, όχι μόνο τις τρέχουσες νοσηλεύσεις:

  • Επαρχία Πίμα: 81 γνωστά νοσοκομεία και 28 στη ΜΕΘ από την Κυριακή.
  • Pinal County: 19 γνωστά νοσοκομεία και 5 στη ΜΕΘ από την Τρίτη.
  • Κομητεία Yavapai: έξι γνωστές νοσηλείες από τη Δευτέρα.
  • Cochise County: τρεις γνωστές νοσηλείες από τη Δευτέρα.
  • Κομητεία Mohave: μία γνωστή νοσηλεία στις 31 Μαρτίου.
  • Κομητείες Graham, Santa Cruz, La Paz, Gila και Greenlee: δεν υπάρχουν γνωστά νοσοκομεία.

Δύο τρόφιμοι στις φυλακές της Αριζόνα βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19, επιβεβαίωσαν την Τρίτη αξιωματούχοι του Τμήματος Σωφρονιστικών της Αριζόνα. Ο ένας λαμβάνει θεραπεία σε κοινοτικό νοσοκομείο και ο άλλος στην Κοινοτική Διορθωτική Μονάδα Μαράνα. Το Τμήμα Σωφρονιστικών Σωμάτων ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις 60 κρατούμενοι, με 48 αρνητικούς και 10 σε εκκρεμότητα εκτός από τους δύο άνδρες που βρέθηκαν θετικοί.

Η φυλή των White Mountain Apache ανακοίνωσε το πρώτο της αναγνωρισμένο θετικό κρούσμα COVID-19 στο Ινδικό καταφύγιο Fort Apache βορειοανατολικά του Phoenix. Το άτομο είναι μέλος της φυλής και βρίσκεται σε απομόνωση στο Ινδικό Νοσοκομείο Whiteriver, σύμφωνα με ανακοίνωση της φυλής.

Η φυλή Pascua Yaqui στη νότια Αριζόνα είχε επιβεβαιώσει δύο θανάτους από κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα.

Ο κυβερνήτης της ινδικής κοινότητας του ποταμού Γκίλα Στίβεν Ρόε Λιούις ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου τον πρώτο θάνατό του που σχετίζεται με τον COVID-19. Την Παρασκευή, οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψής τους είχαν 12 θετικά τεστ, πέντε από μέλη της Ινδικής Κοινότητας του ποταμού Γκίλα και επτά από άλλες φυλές.

Στις 30 Μαρτίου, ο κυβερνήτης Doug Ducey υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που τονίζει περαιτέρω την ανάγκη οι κάτοικοι της Αριζόνα να μείνουν σπίτι για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια. Στις 3 Απριλίου, ανακοίνωσε ότι όλα τα κομμωτήρια και τα κομμωτήρια νυχιών, καθώς και αρκετοί άλλοι τύποι επιχειρήσεων, πρέπει να κλείσουν έως τις 5 το απόγευμα της 4ης Απριλίου, προσθέτοντας στη λίστα των κλειστών ή απαγορευμένων επιχειρήσεων.

Η δοκιμή αυξάνεται αργά

Ο ιστότοπος του κρατικού υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι τόσο τα κρατικά όσο και τα ιδιωτικά εργαστήρια έχουν ολοκληρώσει συνολικά 34.564 τεστ για COVID-19, σύμφωνα με τον αριθμό που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στον ιστότοπο του οργανισμού.

Κατά την εβδομάδα της 22ας Μαρτίου, εντοπίστηκαν 989 νέα κρούσματα, έναντι 1.105 νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν την εβδομάδα της 29ης Μαρτίου, σύμφωνα με ενημερωμένα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από το DHS.

Το κράτος εξέδωσε νέες οδηγίες για τεστ στις 25 Μαρτίου στους παρόχους πρωτοβάθμιας περίθαλψης λέγοντας ότι θα πρέπει «να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αφαιρέσουν αυτό το διαγνωστικό «εργαλείο» από την εργαλειοθήκη τους και να διαχειρίζονται ασθενείς με αναπνευστικές παθήσεις σαν να έχουν COVID-19».

Σε συνέντευξη Τύπου στις 25 Μαρτίου, η Διευθύντρια Υγείας της πολιτείας Δρ Κάρα Κριστ είπε ότι εάν οι λοιμώξεις συνεχίσουν με τον τρέχοντα ρυθμό τους, οι ασθένειες θα κορυφωθούν τον Απρίλιο και οι νοσηλείες θα κορυφωθούν τον Μάιο.

«Η Αριζόνα βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια της επιδημίας COVID-19 και ο αριθμός των κρουσμάτων εντός της πολιτείας θα αυξηθεί σημαντικά», είπε ο Christ.

Η κατανομή των περιπτώσεων φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τον αριθμό των δοκιμών που έγιναν. Για παράδειγμα, η ηλικιακή ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων, οι ηλικίες 20 έως 44 ετών, είναι επίσης η ηλικιακή ομάδα που έχει κάνει τις περισσότερες εξετάσεις.

Τα περισσότερα τεστ COVID-19 επανέρχονται αρνητικά, δείχνει ο πίνακας ελέγχου της πολιτείας, με μόνο το 7% των τεστ να είναι θετικά.

Από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη την πολιτεία, το 48% είναι άνδρες και το 52% είναι γυναίκες. Παλαιότερα, η πλειονότητα των περιπτώσεων ήταν άνδρες.

Τα νοσοκομεία της Αριζόνα χρησιμοποιούν το 64% της χωρητικότητας της ΜΕΘ της πολιτείας, το 68% των ιατρικών χειρουργικών κρεβατιών και το 25% των αναπνευστήρων της, ανακοίνωσαν κρατικοί αξιωματούχοι την Τρίτη.

Και ο Χριστός είπε ότι ο πίνακας ελέγχου COVID-19 του κρατικού υπουργείου Υγείας θα επεκταθεί την Κυριακή με περισσότερα δεδομένα.

«Αυτά τα δεδομένα θα μας επιτρέψουν να προετοιμαστούμε καλύτερα για την κορύφωσή μας σε περιπτώσεις και θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε καλύτερο ποσοστό ανάρρωσης για τους κατοίκους της Αριζόνα που έχουν πληγεί από αυτή την ασθένεια», είπε ο Christ.

Ο Χριστός είπε ότι η πολιτεία δεν έχει τον αριθμό εκείνων που έχουν αναρρώσει από τον COVID-19, επειδή εάν το άτομο υποβλήθηκε σε έλεγχο σε εμπορικό εργαστήριο και δεν χρειαζόταν παρακολούθηση παρακολούθησης, η έκβασή του δεν είναι γνωστή. Αργότερα, το κράτος θα αντιστοιχίσει τις περιπτώσεις με τα δεδομένα για τους θανάτους, τα οποία θα μπορούσαν να εκτιμήσουν πόσοι ανάρρωσαν από την ασθένεια, είπε ο Christ.

«Δεν υπάρχει καλός τρόπος να δούμε τι είναι ο ορισμός του ανακτημένου», είπε.

Αρκετοί αξιωματούχοι της πόλης, της κομητείας και της πολιτείας κατέθεσαν μήνυση την Παρασκευή ζητώντας από την πολιτεία να κοινοποιήσει γενικά δεδομένα για τον κορωνοϊό στις τοπικές αρχές και στο κοινό. Η μήνυση ζητούσε να δημοσιοποιηθούν «όλες οι προηγούμενες γενικές και μη προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες», όπως ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων COVID-19 και οι θάνατοι ανά ταχυδρομικό κώδικα και ημερομηνία.

Η Αριζόνα δημοσιεύει λιγότερα δεδομένα για τον COVID-19 από πολλές άλλες πολιτείες, σύμφωνα με ανάλυση της Δημοκρατίας.

Ο Ducey εξέδωσε τρία επιπλέον εκτελεστικά εντάλματα και την Τρίτη. Το ένα απαιτεί από τους επιβάτες που πετούν από τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

«Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα πρέπει να ταξιδεύουν απευθείας στον τόπο απομόνωσής τους ή σε καραντίνα και να φεύγουν από αυτή την τοποθεσία μόνο για βασικές υπηρεσίες», αναφέρει η εντολή.

Τα άλλα δύο αφορούν οίκους ευγηρίας και μεταπωλήσεις εστιατορίων.

Η κομητεία Maricopa ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα δώσει προτεραιότητα στον εξοπλισμό ατομικής προστασίας σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας, όπως οι οίκοι ευγηρίας.

Υποθέσεις Έθνους Ναβάχο και απαγόρευση κυκλοφορίας

Το Έθνος Ναβάχο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι είχε 426 εντοπισμένα κρούσματα, με 17 επιβεβαιωμένους θανάτους. Πρόκειται για αύξηση σε 42 περιπτώσεις από την προηγούμενη ημέρα.

Οι 426 περιπτώσεις περιλαμβάνουν τμήματα του Έθνους Ναβάχο στις ακόλουθες κομητείες σε τρεις πολιτείες: 164 στην κομητεία Ναβάχο, 102 στην κομητεία Κοκονίνο, 44 στην κομητεία Απάτσι στην Αριζόνα. 66 στην κομητεία San Juan, 32 στην κομητεία McKinley, οκτώ στην κομητεία Cibola, δύο στην κομητεία Socorro και μία στην κομητεία Bernalillo στο Νέο Μεξικό. και επτά στην κομητεία Σαν Χουάν στη Γιούτα.

Περισσότερα από 2.000 άτομα έχουν βγει αρνητικά στον COVID-19, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Τρίτης από το Έθνος Ναβάχο.

Το Αστυνομικό Τμήμα των Ναβάχο άρχισε να εκδίδει αναφορές και πρόστιμα το Σάββατο για οποιονδήποτε παραβιάζει την «Διαταγή Μένοντας στο Σπίτι» και την καθημερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που απαιτεί από όλους τους κατοίκους να είναι στο σπίτι μεταξύ 8 μ.μ. και 5 π.μ.

"Πριν σκεφτείτε να βγείτε έξω για οποιονδήποτε λόγο, σκεφτείτε την ευημερία των μεγαλύτερων και των παιδιών σας. Έχετε υπόψη σας ότι οι αριθμοί που βλέπουμε είναι δύο έως τριών ημερών λόγω της καθυστέρησης στα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον COVID-19." είπε ο πρόεδρος του Έθνους Ναβάχο Τζόναθαν Νεζ. «Απαιτούμε να προσφερθούν άμεσα ταχείες δοκιμές και να δημιουργηθούν εργαστήρια δοκιμών στις κοινότητές μας».

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν ισχύει για τους βασικούς υπαλλήλους που ταξιδεύουν προς ή από την εργασία τους με επίσημη ταυτότητα ή επιστολή διορισμού από τον εργοδότη τους.

Οι ραδιοφωνικές ενημερώσεις του Navaho Nation έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη και την Πέμπτη στις 6 μ.μ. στο KTNN 660 π.μ. και 101,5 FM.

Οι δημοσιογράφοι της Republic, Rachel Leingang, Maria Polletta και Shondiin Silversmith συνέβαλαν σε αυτήν την ιστορία.

Επικοινωνήστε με τον δημοσιογράφο στο [email protected] ή στο 602-444-4282. Ακολουθήστε την στο Twitter @alisteinbach .

Υποστηρίξτε την τοπική δημοσιογραφία. Εγγραφείτε στο azcentral.com σήμερα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αριζόνα είναι πιθανότατα υψηλότερος από ό,τι υποδηλώνουν οι επίσημοι αριθμοί λόγω των ορίων στις προμήθειες και στις διαθέσιμες δοκιμές, που οδήγησαν στην έκδοση κατευθυντήριων γραμμών από την πολιτεία που περιορίζουν το ποιος πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση.

Από το πρωί της Δευτέρας, η πολιτεία ανέφερε συνολικά θανάτους από τις ακόλουθες κομητείες: 52 στη Maricopa, 29 στην Pima, 21 στο Coconino, οκτώ στο Navajo, τέσσερις στο Pinal και τέσσερις στο Apache.

Η κομητεία Mohave ανέφερε δύο θανάτους, και οι Yavapai, Yuma και La Paz ανέφεραν από έναν, από την Κυριακή. Οι πληροφορίες για τους θανάτους σε αυτές τις κομητείες διέφεραν στον ιστότοπο της πολιτείας νωρίς τη Δευτέρα, δείχνοντας λιγότερους από τρεις θανάτους για το Mohave και τη La Paz και μηδενικούς θανάτους για τη Yuma.

Σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία της Δευτέρας, το 62% των θανάτων ήταν άνδρες και το 38% ήταν γυναίκες. Ογδόντα τέσσερις από τους 122 συνολικά θανάτους ήταν άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Ενώ η φυλή/εθνικότητα είναι άγνωστη για το 49% των θανάτων, το 25% των θανάτων ήταν λευκοί, το 15% ήταν ιθαγενείς Αμερικανοί και το 7% ήταν Ισπανόφωνοι ή Λατίνοι.

Τα περισσότερα τεστ COVID-19 επανέρχονται αρνητικά, δείχνει ο πίνακας ελέγχου της πολιτείας, με το 8% των τεστ να είναι θετικά. Από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη την πολιτεία, το 47% είναι άνδρες και το 53% είναι γυναίκες. Παλαιότερα, η πλειονότητα των περιπτώσεων ήταν άνδρες.

Ενώ ο πίνακας ελέγχου της πολιτείας δείχνει την κομητεία Maricopa με 2.020 περιπτώσεις, ο πίνακας ελέγχου της κομητείας δείχνει 2.019. Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της κομητείας Maricopa παρείχε πιο λεπτομερείς πληροφορίες για τα 2.019 κρούσματα: