Подати заяву може тільки ФОП або юридична особа. Якщо бракує знань у сфері залучення грантових коштів, запрошуємо на навчання в Школі з написання грантових проєктів ЧАС ЗМІН! Безкоштовні тренінги для фахівців та фахівчинь у сфері психічного здоров’я від МОМ «Розширені навички ефективної роботи з ветеранами\ками та їхніми травмами». Заяви можуть бійці, які мають статус учасника бойових дій, їхні найближчі родичі (матері, батьки, дружини, чоловіки, діти), родини героїв Небесної сотні. Вважають, що за цю суму вдасться видати українцям понад 7 тис мікрогрантів.

Наразі прийом заявок на всі напрямки програми єРобота триває. Рішення про надання гранту приймає Державна служба зайнятості, перевіривши заяву уповноваженим банком та розглянувши ваш бізнес-план. Якщо вам потрібна консультація щодо програми, зверніться до найближчого відділення Ощадбанку. Зареєструйтеся або авторизуйтеся в кабінеті громадянина на порталі diia.gov.ua за допомогою BankID або електронного підпису.

Розмір гранту – від 50 тис грн до 250 тис грн. В Європі є низка країн, де українське ІТ представлене недостатньо. Вони мають потребу в сучасних ІТ-рішеннях, цікавляться нашою експертизою у різних сферах.В Німеччині є зацікавленість GovTech, цифровою трансформацією держави. Хоча вони максимально консервативні, у них є інтерес та бажання рухатись у цьому напрямку. Вони вже починають пілотні проєкти, зокрема щодо електронних посвідчень водія.

Проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності. Однак через свої розміри малий бізнес та мікробізнес мають обмежений доступ до коштів для розвитку. На щастя, під час війни з’явилося чимало можливостей для залучення грантів. Насамперед є ресурс Дія.Бізнес – це великий веб-портал, де зібрана вся корисна для українських підприємців інформація. Зокрема, грантові можливості або закордонні події. Компанія може подати заявку, і, якщо її профіль відповідає тематиці заходу, її представників запрошують. Такі заходи – це можливість знайти потенційних клієнтів та партнерів.

Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”. Компенсує 70% вартості проєкту, усім наступним – 50%. Гроші повертати не потрібно, але підприємець повинен створити хоча б одне робоче місце, сплачувати податки в бюджет і працювати не менше трьох років.

державні гранти на бізнес 2022

Уряд приймає заявки у Дії на гранти для створення нового бізнесу, освіту в ІТ та безповоротну допомогу аграріям – що для цьго потрібно. Днями Світовий банк оголосив про виділення $1,34 млрд додаткової фінансової допомоги для забезпечення надання критично важливих державних послуг в Україні,повідомивпрем’єр-міністр Денис Шмигаль. Основну частину цього пакету фінансування ($1,086 млрд) становлять кошти уряду Японії, решту – гранти від США ($50 млн ), Швейцарії ($20 млн) та Фонду підтримки, відновлення та реформування України (URTF – $190 млн). Проєкт PEACE є частиною міжнародного пакету підтримки України для задоволення її фінансових потреб. Одна з державних ініціатив – програма «єРобота», яка передбачає надання грантів для створення власної справи, розвитку садівництва, а також тепличного господарства. Подати заявку на участь у ній можна через «Дію». «Уряд запровадив низку програм для допомоги бізнесу у відновленні роботи, щоб забезпечити економічне оновлення країни.

Огляд грантових програм фінансування для МСП

Що виробляє “Українська бронетехніка”, якою є імпортна складова в САУ “Богдана” та іншій виробленій продукції, як заводи ховають від російських ракет та чи володіє підприємством ексдепутат Сергій Пашинський. На грант можуть подавати приватні підприємства будь-яких форм реєстрації, об’єднання виробників сільськогосподарської продукції, комунальні підприємства. Заяву можна на платформі Українського фонду стартапів. Це можуть зробити підприємці та звичайні громадяни, які зобов’язуються офіційно оформитися. Понад 136 тисяч з них – це ФОПи, ще 4 тисячі – юридичні особи.

Гранти Українського культурного фонду” в рамках програми “Аудіовізуальне мистецтво”

Максимальна кількість гектарів, які можна зареєструвати – 25. Програма розрахована на людей, які прагнуть висадити та/або облаштувати комерційний сад, ягідник чи виноградник. Грант може кожен українець, який має намір започаткувати малий бізнес.

Також у нашому портфелі є IT та інноваційні проєкти. Загалом, у напрямі залучення додаткового фінансування з нами працює вже кілька десятків українських компаній з різних галузей. Програма єРоботи включає в себе шість напрямків, які, вважають в уряді, дозволять “створити десятки тисяч бізнесів і сотні тисяч робочих місць”. Державний центр зайнятості дає остаточну відповідь щодо отримання гранту через 10 робочих днів після подання заявки.

Міністерство економіки України

Заяви подаються через портал «Дія» разом із бізнес-планом. Обов’язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць — від 1−2 при наданні мікрогранту до кількох десятків при https://www.goldenpages.ua/expert/?p=11473 наданні грантів за іншими програмами. Якщо ви ще не зареєстрували суб’єкт підприємницької діяльності, але маєте намір відкрити власну справу, заявку на мікрогрант також можна подати.