járvány a vényköteles opioidokkal kapcsolatos rendellenességekben

A levelező szerző, Carlos Chávez-Olortegui, egy nyilatkozatban mondja:

„Brazíliában több ezer esetet látunk, amikor az embereket a Loxosceles pókok megharapják, és a harapásoknak nagyon súlyos mellékhatásai lehetnek.”

“A meglévő anti-értékek a tiszta toxinokból készülnek, és ártalmasak lehetnek azok számára, akik elviszik őket. Új módszert akartunk kidolgozni az emberek védelmére a pókcsípések hatásaitól anélkül, hogy mellékhatásoktól kellett szenvednünk ”-magyarázza.

Vizsgálatukban Chávez-olorttegui és munkatársai leírják, hogyan vettek három darab méreg toxint a Loxosceles intermedia pókból, és olyan fehérjét készítettek, amely önmagában nem mérgező, de a laboratóriumi állatokon teszteléskor reakciót váltott ki. Ez megvédte őket a tiszta pók méreg hatásaitól.

A csapat új fehérjét tesztelte nyulakon. Az összes vizsgált állat immunválaszát mutatta, amely hasonló volt ahhoz, amelyet a teljes toxinnal injektálva előállítottak. Védették őket a befecskendezés helyén és a vérzéssel szembeni bőrkárosodásoktól – mondják a kutatók.

A tervezett fehérje védte a nyulakat két loxosceles faj, az Intermedia és a Gaucho méregével szemben, amelyek hasonló toxinokkal rendelkeznek.

A tanulmány azt mutatja, hogy lehetséges egy olyan anti-venomfehérje megtervezése, amely egyszerre több toxint ellen képes megvédeni, anélkül, hogy maga a mérgező állat lenne.

„Nem könnyű vinni a méreget egy pókból, kígyótól vagy bármilyen más mérgező állattól”-mondja Chávez-Olortegui, elmagyarázva, hogy új megközelítésükkel megtervezhetik a laboratóriumban lévő fehérjéket, anélkül, hogy anélkül, hogy a laboratóriumban, anélkül Egész toxinokat kell kinyernie a méregből.

A jelenlegi megközelítések az emberek mérgező pókok, kígyók és más állatok elleni védelmére, szérumot készítenek az antitestekből, amelyeket a laboratóriumi állatok előállítanak, amikor a méregbe injektálják őket. Ennek a módszernek a problémája az, hogy ki kell vonnia a nyers méreget a mérgező állatból, majd a méregnek adódó állatok szenvednek a toxin hatásaitól.

A tervezett fehérje megközelítéssel a fehérjét a laboratóriumban ismételten készítik, anélkül, hogy a mérgező állatra szükség lenne, és nem árt az antitestek előállításához használt állatoknak.

„Ez sokkal biztonságosabbá teszi az egész folyamatot”-mondja Chávez-Olortegui.

A cikkükben ő és kollégái azt is megállapítják, hogy „ez a tervezett fehérje ígéretes jelölt lehet a jövőbeni terápiás szérumfejlesztésre vagy vakcinázásra”.

2013 áprilisában, a Nature Nanotechnológiában online online közzétett cikkben az Egyesült Államok tudósai leírták, hogyan fejlesztették ki a vörösvértestekként álcázott nanorészecskékből készült apró szivacsokat, amelyek a veszélyes méreganyagok széles skáláját képesek felvenni a Vér, beleértve a kígyót és a méh méreget.

Írta: Catharine Paddock PhD

  • Trópusi betegségek
  • Biológia/biokémia
  • Vér/hematológia
  • > Immunrendszer/oltások

járvány

a vényköteles opioidokkal kapcsolatos rendellenességekben. A JAMA -ban közzétett tanulmány szerint azonban az ezekkel a gyógyszerekkel kapcsolatos rendellenességek prevalenciája, a felhasználás gyakorisága és a kapcsolódó halálesetek száma növekedett.

A kutatók a vényköteles opioid -visszaélés miatti morbiditás és halálozás növekedését „járványnak” nevezik.

2013 -ban a vényköteles opioid rendellenességekből származó 16 200 haláleset meghaladta a 14 774 halálesetet az összes tiltott gyógyszer használatából.

A Csapat, Dr. Beth Han, PhD vezetésével, a Rockville -ben, MD -ben található kábítószer -visszaélés és mentálhigiénés szolgáltatás adminisztrációjáról, a nem orvosi vényköteles opioid -használati és felhasználási rendellenességek nemzeti tendenciáinak és jellemzőinek felmérésére irányult. , és a kapcsolódó halálozás nemzeti trendje.

A prevalencia és a kapcsolódó kockázati tényezők vizsgálatához a 2003-2013-as Nemzeti Kábítószer-használatról és az egészségről szóló nemzeti felmérés (NSDUH) 472 200 résztvevőjének adatait vizsgálták meg. A vényköteles opioidok

nem orvosi használatát úgy határozták meg, hogy „vényköteles vagy […] vényköteles felhasználás, egyszerűen az opioidok által okozott tapasztalatokhoz vagy érzéshez”.

Látott rendellenességek növekedése

A kutatók megnövekedett tendenciákat találtak a függőség, a morbiditás és a halálozási arányban:

  • 2003-2013 között a vényköteles opioid-függőség emelkedett 0,4% -ról 0,6% -ra a 12 évesnél idősebb embereknél a kapcsolódó sürgősségi osztály látogatásai 82,5-ről 184,1-re emelkedtek, 100 000-re 2004-2011 között
  • Per 100 000, 1999-2013 között
  • A gyógyszeres túladagolás halálozási aránya, amely magában foglalja a vényköteles opioidokat, a 2003. évi 100 000-nél 4,5-ről 7,8-ra/100 000-re 2013-ban. vagy barátok vagy rokonok által adtak, orvosok által előírtak, vagy kábítószer -kereskedőktől vagy idegenektől vásároltak.

    Kit érint? A

    rendellenességek gyakoribbak voltak a nem spanyol fehér felhasználók körében, bár a vényköteles opioidok leggyakoribb felhasználói nem spanyol fekete emberek voltak.

    A rendellenességek gyakoribbak voltak a középiskolai diploma nélküli emberek körében, azoknál, akik munkára fogyatékkal éltek, a súlyos depressziós epizódokkal, az egészségbiztosítással és a Medicaid fedezetükkel nem rendelkező embereknél, nem pedig a magán egészségbiztosítással.

    Az alkohol, a marihuána, a kokain, a hallucinogének, a heroin, a stimulánsok, a nyugtatók és a nikotin függőségétől függően hajlamosabbak voltak a rendellenességekre – csakúgy, mint azok, akik loptak vagy vásároltak gyógyszereket, azokhoz képest, akik ingyen kapják őket. barátoktól vagy rokonoktól.

    Közegészségügyi aggodalom

    A megnövekedett nagy intenzitású vényköteles opioid-felhasználás járványa jelentős közegészségügyi problémát jelent.

    Az opioidokról szóló gyors tények

    • Minden nap 44 ember hal meg a vényköteles fájdalomcsillapítók túladagolása miatt
    • A heroin nagyon addiktív opioid gyógyszer, amelynek nagy a túladagolás és a halál kockázata.
    • A vényköteles opioid fájdalomcsillapítóktól függő emberek 40 -szer valószínűbb, mint mások, hogy a heroin függővé váljanak.

    Tudjon meg többet a függőségről

    A korábbi tanulmányok szoros kapcsolatot mutattak a nem megfelelő opioid -felírás és a negatív egészségügyi eredmények között; A jelenlegi tendencia akkor történt, amikor az előírt opioidok mennyisége megnőtt.

    1999-2002 között az opioid-felhasználók 57,6% -a erősebben vette az opioidot, mint a morfin vagy a morfin-ekvivalens; 2011 és 2012 között ez a szám 80%-ra nőtt.

    A magasabb mennyiségű vényköteles opioidok használata jelentős kockázati tényező a túladagolás halálához.

    A csapat azt javasolja, hogy azonosítsák a veszélyeztetett felhasználókat, hogy megakadályozzák őket a rendellenességek kialakulásában. Azt is javasolják, hogy azonosítsák a vényköteles opioidok nem megfelelő átvételének mintáit. Az opioidokkal kapcsolatos rendellenességekkel és a kapcsolódó anyaghasználati rendellenességekkel-plusz nikotinfüggőséggel és depresszióval-szűrni kell a kezelésre.

    2013-ban a rendellenességgel rendelkező 18-64 éves felnőttek több mint 75% -a nem kapott kezelést-talán a gyógyszeres kezelések kereséséről szóló információk vagy tabuk hiánya miatt; A kezelést azonban a szerzők „különösen kritikusnak” nevezik.

    Egy összekapcsolt szerkesztőségben Dr. Lewis Nelson, a New York -i Egyetemi Orvostudományi Iskola, és a kollégák azt mondják:

    „Meggyógyítva”, és a legjobb eredmény a hosszú távú gyógyulás. Ennek a betegségnek az egész életen át tartó következményei messze meghaladják az opioidok korlátozott előnyeit a krónikus fájdalom kezelésében, és sok esetben az opioidokkal történő akut fájdalom kezelésében rejlő kockázatok. ”

    A kutatás egyik korlátozása az, hogy a felmérés nem volt képes lefedni az intézményesített lakosságot, a hajléktalanokat, akik nem élnek menedékekben és aktív szolgálatban. Ezenkívül néhány információ önmagában bejelentett jellege további korlátozást mutat.

    Medical News Today ez év elején számolt be arról, hogy a hátfájás és a depresszió szenvedő emberek visszaélhetnek az opioid fájdalomcsillapítókkal.

    • Közegészségügy
    • Alkohol/függőség/illegális drogok
    • Gyógyszertár/gyógyszerész

    A sejtekből származó mitokondriumok felszámolása megfordíthatja az öregedést

    A tudósok először kimutatták, hogy a mitokondriumok – a sejtek „erőművei” – döntő jelentőségűek az öregedés szempontjából, miután megállapították, hogy a mitokondriumok eltávolítása az emberi sejtekből csökkentett szintek csökkentése. markerek a mobil öregedéshez, a fiatalítás folyamatát kiváltva.

    Dr. João Passos tanulmányvezetője, az Egyesült Királyság Newcastle Egyetemi Öregedési Intézetének, és csapata szerint megállapításaik előkészítik az utat az új stratégiákhoz az öregedési folyamat megfordításához.

    Megállapításaikat az EMBO folyóiratban teszik közzé.

    Úgy gondolják, hogy az öregedési folyamatot a károsodás különféle formái váltják ki, amelyekre sejtjeink az öregedéssel vannak kitéve.

    A sejtes öregedést ilyen károsodáshoz társították, ahol egyes sejtek elvesztették a replikációs képességét. Ennek eredményeként az idő múlásával felhalmozódnak, és a környező egészséges szövetek károsodását okozják azáltal, hogy megnövekedett reaktív oxigénfajok (ROS) szintet eredményeznek – ezt az eljárást oxidatív stressznek hívják.

    Tanulmányukhoz Dr. Passos és munkatársai úgy döntöttek, hogy jobban megértsék a mitokondriumok szerepét a sejtek öregedésében és az öregedési folyamatban.

    A mitokondriumok kémiai energiát generálnak a sejtekben, lehetővé téve számukra a munkájukat. A korábbi tanulmányok a mitokondriumokat is összekapcsolták a ROS előállításához, bár a kutatócsoport megjegyzi, hogy más tanulmányok összekapcsolták a ROS-termelést a nem mitokondriális forrásokkal, és ellentmondásos eredményeket hoztak.

    A mitokondriumok eltávolítása csökkentette a celluláris öregedés markereit

    A csapat úgy döntött, hogy genetikai kísérletek sorozatát végzi, amelyben az emberi sejteket laboratóriumban termesztették, és szinte az összes mitokondriumot eltávolították a hatások nyomon követésére, hogy figyelemmel kísérjék a hatásokat –

    A kutatók elmagyarázzák, hogy a sejtek általában mitofágia nevű folyamatot használnak a hibás mitokondriumok felszámolására. Ebben a tanulmányban Dr. Passos és munkatársai „becsaptak” a sejteket a mitofágia sokkal nagyobb szintű végrehajtására, lehetővé téve számukra, hogy kiküszöböljék a mitokondriumok túlnyomó többségét az öregedő sejtekben.

    A csapat megállapította, hogy amikor a mitokondriumokat eltávolították az öregedő sejtekből, ez megújulási folyamatot váltott ki; A sejtek öregedésének markerei – beleértve a ROS -t, a gyulladásos molekulákat és az egyes gén expresszióit – olyan szintre estek, amelyek összehasonlíthatók voltak a fiatalabb sejtekben általában látottokkal.

    Ezenkívül a kutatók azt találták, hogy a sejtek életkorának megfelelően a mitokondriális biogenezis – az a folyamat, amellyel az új mitokondriumok képződnek a sejtben – a celluláris öregedés kulcsfontosságú mozgatórugója.

    Dr. Passos szerint eredményeik „nagyon meglepő és izgalmas”, megjegyezve, hogy míg a tudósok már tudták, hogy a mitokondriumok szerepet játszanak az öregedési folyamatban, küzdöttek annak meghatározására, hogy milyen mértékben járultak hozzá.

    „Ezek az új eredmények kiemelik, hogy a mitokondriumok valójában nélkülözhetetlenek a sejtek öregedéséhez” – tette hozzá.

    Az eredmények kommentálása, Dr. Clara Correia-Melo, a Newcastle öregedési intézetének tanulmányozója szerint a megállapítások fontos egészségügyi következményekkel járhatnak:

    “Ez az első alkalom hogy egy tanulmány kimutatja, hogy a mitokondriumok szükségesek a sejtek öregedéséhez. Most egy lépéssel közelebb vagyunk ahhoz a terápiák kidolgozásához, amelyek a mitokondriumokat célozzák meg, hogy ellensúlyozzák a sejtek öregedését. ”

    Ma az orvosi hírek ma beszámoltak egy olyan tanulmányról, amelyben a kutatók azt találták, hogy az idősebb sejtek eltávolítását egerekből kb. 35%-kal növelték élettartamuk.

    • Biológia/biokémia
    • Idősek/öregedés

    Még a rák kockázatának kitett könnyű italok is

    Élvezem az alkalmi pohár bort, és nem gondolnám, hogy az ivás szintje káros az egészségemre. De úgy tűnik, hogy tévedek; Ez a látszólag ártatlan pohár pinot növeli a rák kockázatát.

    Ha úgy gondolja, hogy drámai vagyok, akkor valószínűleg az amerikaiak 70 % -a vagy, akik nem veszik észre, hogy az alkoholfogyasztás jelentős kockázati tényező a rák számára.

    Mint egy orvosi hírportál írója, tisztában vagyok azzal, hogy az ivás növelheti a rák kockázatát. Tisztában vagyok a tanulmányokkal is, amelyek azt sugallják, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztásnak egészségügyi előnyei vannak.

    Nagyon valószínű, hogy tudatosan használom az utóbbit az alkalmi pohár borom ürügyeként: „Ez jó nekem, miért nem?!”

    De az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) új nyilatkozataként – amelyet a közelmúltban tettek közzé a Journal of Clinical Oncology -ban -, még a könnyűfogyasztás is veszélyeztetheti az egészséget.

    „Alkohol”, írja a tanulmány szerzőit, „ok -ok -oropharyngealis és gégrákkal, nyelőcső -rákkal, hepatocellularis carcinomával, emlőrákkal és vastagbélrákkal társul. Még az alkohol mérsékelt használata is növelheti a rák kockázatát, de a legnagyobb kockázatokat a nehéz, hosszú távú használat során figyelik meg. ”

    Asco következtetései több mint 150 tanulmány áttekintéséből származnak, amelyek az alkohol és a rák közötti kapcsolatot vizsgálják.

    Sőt, a szerzők arról számolnak be, hogy az új rákos esetek kb. 5,5 % -a és a rákos halálesetek kb. 5,8 % -a közvetlenül kapcsolódik az alkoholfogyasztáshoz.

    „Az emberek nem társítják az ivást a rákkal”

    Az Egyesült Államokban az embereknek csak 38 % -a aktívan csökkenti az alkoholfogyasztást, mint a rák kockázatának csökkentésének módját.

    „Az emberek általában nem társítják a sört, a bort és a kemény folyadék ivását azzal, hogy növelik a rák kialakulásának kockázatát életük során” – jegyzi meg Dr. Bruce Johnson, az ASCO elnöke. De talán itt az ideje, hogy megtettük.

    „[…] Az alkoholfogyasztás korlátozása a rák megelőzésére” – tette hozzá vezető nyilatkozat szerzője, Dr. Noelle K. Loconte, a Madison -i Wisconsini Egyetem orvostudományi docens.

    „A jó hír az, hogy csakúgy, mint az emberek fényvédőt viselnek a bőrrák kockázatának korlátozása érdekében, az alkoholfogyasztás korlátozása egy újabb dolog, amit az emberek megtehetnek a rák kialakulásának általános kockázatának csökkentése érdekében.”

    Dr. Noelle K. Loconte

    A nyilatkozat részeként az Asco néhány ajánlást fogalmazott meg, amelyek szerintük segíthetnek az alkoholfogyasztás csökkentésében az Egyesült Államokban. Ez magában foglalja az alkohol árának növelését , Az alkoholadó emelése, szigorúbb szabályok bevezetése az alkohol kiskorúak számára történő eladásáról, és beépítve az alkohol -ellenőrzési stratégiákat a rákmegelőzési tervekbe.

    A nyilatkozat kiemeli az onkológusok fontosságát is abban, hogy tájékozódjanak minket az alkoholfogyasztással kapcsolatos rákkockázatokról.

    „Onkológiai szolgáltatók”, a szerzők írása – „közösségi tanácsadók és vezetőkként szolgálhatnak, és elősegíthetik az alkohol tudatosságának, mint a rák kockázati magatartásának tudatosságát.”

    Igen, az Asco ajánlásai hozzájárulhatnak az alkoholfogyasztás csökkentéséhez Amerikában, de határozottan hiszek, hogy a booze -ra való vágás önmagával kezdődik.

    A rák kockázatának csökkentése érdekében csökkentve

    Ez év elején részt vettem a Dry januárban, egy közegészségügyi kampányban, amelynek célja az, hogy ösztönözze az embereket az alkoholtól való tartózkodásra 1 hónapig.

    Biztos voltam benne, hogy tagadom magamnak, hogy a pohár pinot kihívást jelent, de meglepődtem, hogy mennyire hiányzott.

    Ez azt mondta, hogy az alkoholból való absztinencia nem tartott túl 1 hónapot, és azt gyanítom, hogy ez volt a helyzet sok másnál, akik a száraz januárban részt vettek. Újra bevontam Pinot úrnak egy barátom születésnapi partiján februárban, és akkor ekkor címkéztem magam „társadalmi italnak”.

    Definíció szerint a társadalmi ivó olyan személy, aki túlnyomórészt társadalmi környezetben fogyaszt alkoholt, de a túlzott szinteket nem.

    Ha őszinte vagyok, nem látom, hogy hosszú távon tartózkodom az alkoholtól; Élvezek egy italt a barátaimmal. Mivel azonban még a szerény alkoholfogyasztás is kapcsolódik a rákhoz és más egészségügyi problémákhoz, talán mindannyian profitálhatnánk az italcsökkentés.