És ha megpróbálja, szeretném hallani az eredményeidet.

Egy nemrégiben készült tanulmányban a savanyú cseresznyevé ivása minden nap segített egy kicsit az ízületi gyulladás tüneteiben, de nem több, mint a placebo.

antocianinok és cseresznye

A kutatók úgy vélik, hogy az antocianinok a fekete cseresznye varázslatos alkotóeleme – és sok ételből szerezhet antocianinokat, beleértve a szőlőt, szilva, bogyó, padlódeszületet és vörös támadást. Vannak más gyulladásgátló tápanyagok is-például az omega-3 zsírsavak a halolajban, valamint a gyömbérben, a fokhagymában és a kurkumaban található fitonápanyagok-sokkal több kutatással, hogy támogassák őket. Ha ízületi gyulladásom lenne, nem hiszem, hogy a pénzt cseresznye kivonatra költenék, de megpróbálnék sokféle gyümölcsöt enni (beleértve a cseresznye!) És a zöldségeket és a gyulladásgátló fűszereket.

Lásd még: A gyulladással küzdött ételek

Fekete érett cseresznye kép a Shutterstock jóvoltából

a szerzőről

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel az igazgatóság által tanúsított engedéllyel rendelkező táplálkozási szakember, a szerző és az iTunes egyik legmagasabb rangú egészségügyi és fitnesz podcastjának alkotója. Tanácsai rendszeresen szerepelnek a Today Show -ban, a Dr. Oz, az NPR -ben, valamint a nemzet vezető újságaiban, magazinjaiban és weboldalain. Van táplálkozási kérdése? Hívja a Nutrition Diva hallgatói vonalát a 443-961-6206 telefonszámon. A kérdésed szerepelhet a show -ban.

A Harvard Egyetem kutatói olyan messzire mentek, hogy azt mondják, hogy a pulzusszám -variabilitás mérése „vizuális betekintés az agyad legriminter részébe”, amely nagyszerűen hangzik, de hogyan tudjuk az emberek. Előnyeink? – Ha szeretné meghallgatni az audio -t, kérjük, használja a Google Chrome -t vagy a Firefoxot. . A 8 hetes vezetés utáni edzés után 4 hetes alapképzés után kezdve a csoportot követően a csoportot nyolc hétig elosztották a HRV-vezérelt képzési programra és egy hagyományos (intuitív) képzési programra.

Az új tanulmány legfontosabb megállapítása az volt, hogy a HRV-vezérelt képzés a csúcsteljesítmény szignifikánsan nagyobb növekedéséhez vezetett (öt százalék), a 2-es szellőztető küszöbértéknél (14 százalék) és a 40 perces teljesítményhez. Időpróbák (hét százalék) a hagyományos edzéshez képest. A legrosszabb eredmények. A magasabb nem mindig jobb. Ha a pontszám mindig magas, akkor valójában jele lehet annak, hogy nem szorítja magát elég erősen. Ne feledje, hogy a fitnesz a stressz és a pihenés révén épül fel, így néha az alacsonyabb pontszámok látása pontosan az, amire mi vagyunk. Csak ne hagyja, hogy túl sokáig maradjanak túl alacsonyan.

2. A konzisztencia kulcsfontosságú. A jó mérési gyakorlat növeli a teszt megbízhatóságát, és jobb eredményeket eredményez. Tehát ügyeljen arra, hogy ébredés után vegye figyelembe a mérést (elkerülve a koffein, az étel és a külső stressz hatásait), minden nap használja ugyanazt a testpozíciót (ne feküdjön le egy nap, és üljön fel a másikra), és és üljön fel), és Ne manipulálja a légzési sebességét (a belélegzés növeli a pulzusszámot, miközben tartja a lélegzetét, és kilégzi, hogy lassan lefelé).

3. Ne hasonlítsa össze a számát másokkal. Csakúgy, mint a versenyidők, a Run Streaks, a VO2 Max, és bármi más, amire az emberek dicsekedhetnek a közösségi médiában, láthatja, hogy az emberek ott is közzéteszik a HRV -pontszámokat. Ne essen bele ebbe a csapdába. Hozzon létre saját alapvonalat, és tartsa szemmel a saját trendjét. Ez nem verseny – senkinek sem kaphat a legmagasabb HRV -pontszámot.

4. A trend a pontosságot. Nem számít, melyik rendszert választja a HRV mérésére (és sok közül választhat), ne lógjon fel a pontosságra. Csakúgy, mint egy otthoni skála, egy tevékenységi nyomkövető vagy egy lépésszámláló, a fontos rész az, hogy a trend a kívánt irányba halad -e vagy sem. Az érték vagy pontszám tényleges pontossága kevésbé fontos a dolgok nagy rendszerében.

5. Értelmezze az értékeket. Minden reggel, amikor edz, azt javaslom, hogy jelentkezzen be a HRV -jén. Ezután a HRV -pontszám alapján, amelyet úgy ítélnek meg, hogy hogyan érzi magát, a várható helyreállítási állapotát, vagy ahol edzési blokkban van, akkor nézze meg, hogy a pontszám megegyezik -e, amire számítasz, vagy azt, amire vágyik. Ha ez nem áll össze (például egy helyreállítási időszakban van, de a HRV még mindig alacsonyabb a szokásosnál), akkor az edzésre beállíthatja az edzést. Ha jól illeszkedik azzal, amit elvár, vagy látni kívánja, akkor a szokásos edzéssel folytathatja. A potenciális idegrendszeri egyensúlyhiányok megismerése. Ha egy sportoló inkább harc-vagy repülésmódban van, akkor a következő szívverések közötti eltérés alacsony. Ha ugyanaz a sportoló nyugodt állapotban van, akkor a beatok közötti variáció magas. Más szavakkal: minél egészségesebb az idegrendszer, annál gyorsabban válthat a sebességváltók, ami hozzájárul a mentális rugalmassághoz és az általános fizikai ellenálló képességhez. megmutatta a kapcsolatot az alacsony HRV és az államok, mint a depresszió vagy a szorongás között. Az alacsony HRV -t még a megnövekedett halál- és szív- és érrendszeri betegségek kockázatával társították. A magas HRV -vel rendelkező embereknek nagyobb a kardiovaszkuláris fitneszük, és nagyobb ellenálló képességet mutatnak a stressz iránt. Egészségesebb és szerelőbb élet. Fizikai aktivitás az életedben. Ez egy jó módszer lehet annak nyomon követésére, hogy az idegrendszer hogyan reagál nem csak az atlétikai edzésre, hanem az érzelmeire, gondolatainak és érzéseire is. A Beat Beszélgetés, menjen tovább a facebook.com/getFitguy vagy a twitter.com/getFitguy oldalra. Ne felejtsd el feliratkozni a Get-Fit Guy Podcast-ra az Apple Podcasts, Stitcher, Spotify, Google Play vagy RSS-en keresztül. Csak a célok. Ez a tartalom nem helyettesíti a saját egészségügyi szolgáltató szakmai megítélését. Kérjük, keresse fel az engedélyezett egészségügyi szakembert minden egyes kérdéssel és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

Brock Armstrong Get-Fit Guy

Brock Armstrong volt a Get-Fit Guy Podcast házigazdája 2017 és 2021 között. , NCCP és CAC triatlon edző, valamint egy TNT tanúsítvánnyal rendelkező edző. Ezenkívül a Primal Egészségügyi Edző Intézet tanácsadó testületén és a Humán Potenciál Intézet vendégkarának tagja.

Kövesse a Facebook LinkedIn Pinterest feliratkozást a get-fit podcast Spotify Google Stitcher

A Harvard Egyetem kutatói olyan messzire mentek, hogy azt mondják, hogy a pulzusszám-variabilitás mérése „vizuális betekintés az Ön legprimitívebb részébe Agy ”, ami jól hangzik, de hogyan tudjuk, hogy illeszkedjünk az emberek előnyeire? És hogyan lehetne javítani. Jelenleg lejátszási problémákat tapasztalunk a Safari -n. Ha szeretné meghallgatni az audiót, kérjük, használja a Google Chrome -ot vagy a Firefoxot. Ideje beszélni a HRV -ről, mivel ez a jelenlegi uralkodó bajnok az atlétikai helyreállítás számszerűsítésének birodalmában. Ezt a variációt az idegrendszer egy része, az úgynevezett autonóm idegrendszer (ANS) vezérli. Vágyától függetlenül működik, és többek között szabályozza a pulzusszámot, a vérnyomást, a légzést és az emésztést. Az egészséges szív oszcillációi és variációi összetettek és nemlineárisak. Az egészséges szív-ütés-ütés ingadozásait gyakran „matematikai káosznak” nevezik. Azt állítják, hogy a tudósok nemlineáris rendszereknek hívják a variabilitása, amely rugalmasságot biztosít, amelynek biológiájának gyorsan meg kell birkóznia a bizonytalan és változó környezetekkel. Tehát, bár az egészséges biológiai rendszer bonyolultságot mutat, a károsodott biológia veszteséggel vagy egészségtelen bonyolultsággal járhat.

Tegyük fel, hogy a pulzusszám 60 bpm. Egészséges HRV -vel minden ütemet ezredmásodó széles tartomány választ el. Egy egészségtelen HRV -vel a variabilitás üteme drasztikusan alacsonyabb, és a 60bpm -es pulzusszám másodpercenként változatlan ütést mutat. Mint egy stopper a jazz doboshoz képest.

minél egészségesebb az idegrendszer, annál gyorsabban válthat a sebességváltók. A hipotalamusz az ANS -en keresztül jeleket küld a test többi részének, hogy stimulálják vagy pihenjék a különböző testi funkciókat. Nemcsak egy rossz alvási éjszakára reagál, vagy a főnöke kiabál, hanem az izgalmas hírre is, hogy emelted vagy arra a finom burritóra, amelyet ebédre ettél. Nagyon rendszeres stressz, egészségtelen étrend, rossz alvás, diszfunkcionális kapcsolatok, elszigeteltség vagy magány érzései és testmozgás hiánya, ez az egyensúly megszakadhat, és a harc-vagy repülésválaszod egy bevágást is fel lehet rúgni.

Ahogy korábban tárgyaltuk, az idegrendszer státusza a test edzési válaszának fontos mutatója. Az idegrendszer -mérések jelezhetik az edzésre adott válaszát, és a pulzusszám variabilitása az idegrendszer belsejében. Az úgynevezett szíved csomópontjában. Ha életben van, akkor az SA csomópont (kínai-atrial) bizonyos számú elektromos impulzust generál percenként, ami közvetlenül befolyásolja, hogy a szíve hányszor veri percenként. Könnyű, igaz? „Harc és repülés” szimpatikus idegrendszer. , vérnyomás, stressz és még sok más. És ennek eredményeként általában konzisztens és magas HRV-értékekkel rendelkezik. vagy olyan HRV-értékek, amelyek napi szinten nagyon sokat ugornak, egyensúlyhiányt jeleznek. Szimpatikus idegrendszer -túllépés és egy nagyon változó HRV (egy pulzusszám -variabilitási szám, amely napról napra visszapattan). Az állóképességű sportolókkal általában több parasimpatikus idegrendszert látunk, és folyamatosan alacsony HRV -értéket látunk. Erről bővebben a pulzusszám -variabilitás csökkenésének a túllépéssel. Ez a tartalom nem helyettesíti a saját egészségügyi szolgáltató szakmai megítélését. Kérjük, keresse fel az engedélyezett egészségügyi szakembert minden egyes kérdéssel és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

Brock Armstrong Get-Fit Guy

Brock Armstrong volt a Get-Fit Guy Podcast házigazdája 2017 és 2021 között. , NCCP és CAC triatlon edző, valamint egy TNT tanúsítvánnyal rendelkező edző. Ezenkívül a Primal a magyarázatát Egészségügyi Edző Intézet tanácsadó testületén és a Humán Potenciál Intézet vendégkarának tagja.

Kövesse a Facebook LinkedIn Pinterest feliratkozást a get-fit podcast Spotify Google Stitcher

Ha úgy találja, hogy a fejfájás gyógyszeres kezeléssel gyakrabb

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva, 2015. július 14-én, 4-perces ReadPisode #340 Play Pause Hallgassa meg, hogyan kell kezelni a fejfájást drogok nélkül. Ha szeretné meghallgatni az audio -t, kérjük, használja a Google Chrome -t vagy a Firefoxot. Lazítson a nyak és a vállak izmait. Próbálja meg forgatni a fejét oldalról a másikra, mintha mindkét válla fölé nézne, felfelé és lefelé emelve, mintha a mennyezetre és a padlóra nézne, és váltakozva az egyes füleket a váll felé dobja. Vállat vont felfelé és lefelé, elöl és hátul, és óvatosan rázza ki a karját.

gyógynövények és tápanyagok

A gyógynövények és tápanyagok többsége, amelyekről kimutatták, hogy segítenek a fejfájásban, a legjobban a fejfájás megelőzésére, nem pedig kezelésére. (Többet kell mondanom azokról a jövő héten.)

Tehát izgatottan találkoztam egy kettős vak, placebo-kontrollos tárgyalással, amelyet egy peer-felülvizsgált folyóiratban tettek közzé, amely gyógynövényt talált. A gyömbér és a lázfajtát tartalmazó termék, amely hatékonyan vezeti a migrént, ha a közelgő fejfájás első jelére veszik. Megvásárolhatja a tőzsdén kívüli, akár lipigesic vagy gelstat migrénként.

Sajnos a tanulmányt végző kutatók pénzügyi szempontból befektettek a termékbe. Ez nem feltétlenül érvényteleníti az eredményeket, de nagyszerű lenne, ha ezeket az eredményeket egy másik független tanulmány megerősíti. Időközben érdemes kipróbálni, Crista. Bár ez nem olcsó, úgy tűnik, hogy elég biztonságos. És ha megpróbálja, szívesen hallanám az eredményeiről. Kevés szemöldök. A klasszikus homeopátia magában foglalja egy vegyület hígítását olyan mértékben, hogy nem várható el, hogy ésszerűen legyen biológiai hatása. A homeopátiás szakemberek úgy vélik, hogy egy anyag ilyen módon történő hígítása felszabadítja „létfontosságú energiáját”. A tudósok általában a homeopátiát teljes hooey -ként (legrosszabb esetben) vagy esetleg divatos placebót (a legjobb esetben) utasítják el.